Gyerekfogászat 8 éven felülieknek

A gyermekfogászat a fogászat speciális területe, ahol nem elég a szakmai felkészültség, türelem, megértés, nyugodt légkör és a közös hang megtalálása a gyerekekkel alapvető fontosságú.

Gyermekfogászat elsősorban a megelőzésen alapul.

A Prevenció célja a szájüreg és a fogazat betegségeinek megelőzése, valamint kialakulásuk meggátlása. Az egészséges tejfogak alapfeltételei annak, hogy a maradandó fogak is egészségesek legyenek, és fontos szerepük van a helyes harapás és rágás kialakulásában, illetve a beszédhangok helyes képzésének kialakulásában.

A tejfog szuvasodásáról sok szülő tévesen úgy hiszi, csak átmeneti probléma, hiszen a tejfog úgyis kiesik majd. Azonban a szuvas tejfog fájdalmat okozhat a gyermeknek, emellett a fog korai kihullása módosítja az áttörőben lévő maradó fogak helyzetét. Ezért is különösen fontos a rendszeres szűrővizsgálat, hogy a szuvasodás még időben kezelésre kerüljön, és ne kelljen a szükségesnél korábban eltávolítani a tejfogat.

Gyermekfogászati szolgáltatásaink

  • teljes körű állapot felmérés és dentálhigéniai tanácsadás
  • tejfogak és maradó fogak fogszuvasodásának kezelése
  • fogletörés, fogsérülés kezelése
  • egyszerű és kiterjesztett barázdazárás 

A fogászati barázdazárás egy olyan egyszerű, gyors és fájdalommentes fogászati beavatkozás mely megakadályozza az étel maradványok megtapadását a fogak felszínén lévő barázdákban és ezzel megelőzhető a rágófogak fogszuvasodása. A beavatkozás viszonylag egyszerű, foganként néhány percet vesz igénybe, s a páciens számára nem megterhelő.