Diagnosztika

Fogászatunkon digitális diagnosztikai eszközök segítik a magas színvonalú munkánkat. A digitális fogászat mára gyakorlatilag a legtöbb fogászati szakterület megkerülhetetlen részévé vált. 

3D CBCT  /VATECH PAX –i /

Rendelőnkben egy vadonatúj, a jelenleg elérhető legjobb minőségű képet készítő CT készülékkel készítjük el pácienseinkről a felvételeket.

A CT (CBCT) egy speciális, háromdimenziós digitális röntgenleképezési módszer, mely által az állcsontszerkezetről és a fogakról pontos képet kaphatunk.

A 3D felvétel előnyei

  • biztonságos, fájdalommentes és pár perc alatt lezajlik.
  • A berendezés nyitott, így könnyebben elviselhető a vizsgálat.
  • A torzulások nélküli háromdimenziós kép sokkal precízebb eredményt ad a csontról, illetve a fogakról.

A készülékkel készíthető felvételek

  • Panorámaröntgen
  • Teleröntgen
  • CT

Digitális Scan

Az intraorális scanner egy forradalmian új megoldás, segítségével érintésmentessé válik a lenyomatvétel. Rendelőnkben Medith i600-as szkennert használunk.

A scannelés kíméletes, fájdalommentes, biztonságos és hatékony eljárás.

A számítógép képernyőjén a kezelési folyamat egész menetét Ön is végigkövetheti. Így azonnali élethű 3D virtuális képet kap fogairól. Pontosságának köszönhetően kevesebb korrekcióra kell számítani, így csökken a teljes kezelési időt. A digitális adatoknak köszönhetően, ha a jövőben trauma éri fogait, vissza tudjuk állítani az eredeti állapotot. Mivel a scannelés során nem használunk lenyomatanyagot, így a kellemetlen érzés és az esetleges irritáció is kiküszöbölhető. Az eljárás bármikor megszakítható és később adatvesztés nélkül folytatható. Fogágybetegségben szenvedő páciensek is biztonságosan ígénybevehetik. A folyamat nem termel veszélyes hulladékot, így környezetbarát is.