Fogékszer felhelyezés

A fogékszer egy kis csiszolt üveg, drágakő vagy arany ékszer, melyet a fog felszínére lehet ragasztani egy speciális eljárással (nem igényli a fog fúrását, a zománc megsértését).
A fogékszer felhelyezése mindössze 10-15 percet vesz igénybe. A fogkövet, elszíneződéseket el kell távolítani a fogról, ezután a felpolírozott fogra egy speciális ragasztóval tesszük fel a kívánt ékszert. A ragasztó a rendelőben használt kék fényre azonnal megköt, így a felhelyezés után rögtön lehet enni. Az ékszert úgy ragasztjuk fel a fogra, hogy a zománc semmilyen körülmények között nem sérül, és azt bármikor el lehet távolítani, ha a páciens úgy kívánja.
Az ékszer tartóssága egyénenként változó. Ez függ az ékszer elhelyezkedésétől, a páciens táplálkozási szokásaitól, illetve az esetleges harapási rendellenességeitől, így az ékszer fent maradhat pár hónapig vagy akár több évig is. Az ékszer csak eredeti fogra ragaszható fel kék fényre kötő ragasztóval, fogpótlás esetén csak koronaragasztó segítségével rögzíthető.