Arcesztétika

Bármennyire is szeretnénk, a bőr rugalmassága nem tart örökké. A technológia újításoknak, a kiváló minőségű arcesztétikai termékeknek hála azonban ma már nem kell kés alá feküdnünk ahhoz, hogy bőrünk visszanyerje feszességét, ráncaink halványodjanak vagy eltűnjenek, bőrünk pedig üdén ragyogjon.

Hialuronsavas ráncfeltöltés

A hialuronsavval végzett ráncfeltöltést, volumenpótlást azon ráncok kezelésére használjuk, amelyek a bőr gravitáció által okozott megereszkedése, a víztartalom és a kötőszövetek rugalmasságának csökkenése miatt alakultak ki. Ez az innovatív eljárás az általunk használt magas minőségű feltöltő anyagok természetes módon nyújtanak megoldást a vonások fiatalosságának tartós megőrzésére.

A hialuronsavról

A hialuronsav a bőrben előforduló, nagy molekulájú szénhidrát, amelynek egy része nap mint nap lebomlik, majd újra felépül. Ez az újratermelődés egyre inkább lassul a kor előrehaladtával, és nagyjából negyvenéves korunkra éri el azt a szintet, hogy a lebomló anyagmennyiségnek már csak körülbelül a fele fog újratermelődni. 

A hialuronsav vízmegkötő képessége kiemelkedő, egyetlen molekula akár saját súlyának ezerszeresét is képes felvenni. A kezelések során használt hialuronsav teljes mértékben organikus, természetes módon nyújtja pácienseink számára az egészséges, fiatal bőr érzését. A kozmetikai arckezelések során alkalmazott termékekben előforduló hialuronsav felszívódása a bőrön keresztül kétséges, azonban a bőr alá juttatott anyag biztosan elér oda, ahova szeretnénk, így biztosítva annak feszességét.

Hialuronsavval a statikus ráncokat, valamint az ajkakat tudjuk feltölteni. A kezelések általában 30-45 percet vesznek igénybe a területtől függően.

A feltöltés mellékhatásai minimálisak, szövődmények kialakulásának esélye pedig igen csekély. Természetesen az első kezelés előtt folytatott szakorvosi konzultáció alkalmával minden lényeges információról tájékoztatjuk vendégeinket. Enyhe duzzanatok, kipirosodás vagy nyomásérzékenység előfordulhat, ami pár napon belül elmúlik. A beavatkozást követően fokozottan figyeljünk arra, hogy a kezelt felületet néhány napig ne tegyük ki közvetlen napfénynek, szoláriumnak, ne masszírozzuk, és ne menjünk szaunába sem. 

A hialuronsavval végzett ajak-és rácfeltöltés tartósságát több tényező befolyásolhatja. Ilyenek az életkor, a bőr minősége, a ráncok mélysége és a bőrünk egyedi képessége arra, hogy milyen gyorsan bontja le a bevitt anyagot.

Utókezelésre nincs szükség, a további beavatkozások csak azon múlnak, hogy vendégeink szeretnének-e további feltöltéseket. Azonban a kezelések tartóssága fokozható bizonyos előkészítő és fenntartó kozmetikai kezelésekkel, amiket a feltöltésekhez használt svájci Teoxane termékekkel végez kozmetikusunk a beavatkozásokat megelőző és követő időszakokban. 

Az előkészítő kozmetikai kezeléseket a feltöltést megelőző legalább egy héten belül tudják igénybe venni, a fenntartó arckezelésekre pedig a beavatkozások után legalább egy hét elteltével érdemes bejelentkezni és havonta egy kezelésen részt venni ahhoz, hogy a hialuronsavas vagy botoxszal történő beavatkozás hatását fokozzuk. 

Botox kezelés

A botox kezelés az orvostudomány több területén már régóta  alkalmazott beavatkozás, mely mára az esztétikai orvostudomány egyik kiemelt szépészeti módszerévé vált. Ezzel a technikával a mélyebb mimikai ráncok, barázdák látványos csökkentését érhetjük el. A botoxkezelés nem a bőr rugalmasságát állítja vissza, hanem azoknak az izmoknak a folyamatos feszülését szünteti meg, amelyek a ráncok kialakulásáért felelősek. 

A beavatkozással olyan mimikai, másnéven dinamikus ráncok tüntethetők el, mint a szem körüli szarkalábak, szemöldökök között kialakuló “haragos” ráncok, illetve a homlok és ajakráncok. Egyes visszajelzések szerint a homlokon végzett botoxkezelés jelentős mértékben csökkenti a migrénes fejfájás okozta panaszokat is.

A botoxot injekció formájában juttatjuk be az arc bőre alá, azokra a területekre, ahol az eltüntetni kívánt ráncok találhatóak. Ez egy gyors és minimális kellemetlenséggel járó eljárás, amely mindössze 15-20 percet vesz igénybe. Ezt követően a tűszúrások helyén enyhe bőrpír vagy duzzanat alakulhat ki, ami nagyon gyorsan el is múlik.

A legelső botoxkezelés ránctalanító hatása a homlok- és a szemöldök közötti ráncok esetében körülbelül 4-6 hónapig tart, a szem környéki szarkalábaknál pedig valamivel rövidebb ideig, úgy 3-4 hónapig élvezhetjük ráncsimító hatását.

A botoxkezelés minimum 3 hónap elmúltával újra megismételhető, az ismételt kezelések hatásai már valamivel hosszabb ideig, néhány hónappal tovább érvényesülnek, így minden további kezelés egyre erőteljesebb ránctalanító hatást eredményez.

Természetesen a botoxszal végzett beavatkozások esetén is növelhető a hatékonyság és tartósság az előkészítő és fenntartó kozmetikai kezelések.